Chirashi sushi

Chirashi wijkt nogal af van de andere soorten sushi. Chirashi is een maaltijd voor één bereidt met sushirijst en een hoop verschillende soorten vis en groente.

Benodigdheden

  • Shamoji/rijstlepel
  • Een chique kom

Kijk voor een uitleg van de verschillende soorten Japanse benodigdheden op de pagina over benodigdheden.

Ingrediënten

  • Sushirijst (beschrijving voor het zelf maken van sushirijst)
  • Verschillende soorten vis en groente (zie de ingrediëntenpagina)
  • 1 eetlepel geroosterd wit sesamzaad per 200 gram sushirijst

Bereidingswijze

Meng het sesamzaad met de rijst en doe het in de kom met de rijstlepel. Snij de gekozen vis en groente in kleine stukjes, plakjes en blokjes. Verspreid deze over de rijst en zorg dat het geheel er leuk uit komt te zien, sommige koks maken er een heel kunstwerk van.

Tips

  • Maak de rijstlepel nat met een mengsel van water en rijstazijn, hierdoor blijft de rijst minder plakken.
  • Lees op de pagina over sauzen en bijgerechten wat u het beste kunt serveren bij de sushi.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *