Nigiri/Temari sushi

Nigiri is een soort sushi waarbij een klein stukje rauwe vis, of misschien een stukje omelet of iets dergelijks, op een bolletje rijst wordt gedrukt. Soms wordt om het geheel bij elkaar te houden een dun reepje nori er omheen gebonden. Een variant van Nigiri is Temari waarbij de rijst en de vis samen tot een balletje gerold worden.

Benodigdheden

Voor het maken van nigiri zijn er geen speciale benodigdheden.

Ingrediënten

  • Sushirijst (beschrijving voor het zelf maken van sushirijst)
  • Vulling voor de sushi (zie de ingrediëntenpagina)

Bereidingswijze

Snij de vis in dunne plakjes. Maak je handen vochtig, hierdoor blijft de rijst minder plakken. Pak wat rijst en vorm hiermee een bolletje. Smeer een klein beetje wasabi op de vis, en leg het bolletje rijst hier op. Druk de rijst aan met twee vingers. Draai het geheel om en druk weer met twee vingers de vis iets aan. Herhaal dit tot je genoeg nigiri sushi hebt.

Voor de temari variant leg je eerst een stukje vis op je hand. Leg wat rijst op de vis en rol het geheel tot een balletje.

Tips

  • Maak je handen vochtig met een mengsel van water en rijstazijn, hierdoor blijft de rijst minder plakken.
  • Bij het maken van temari kun je je hand waar je alles inlegt bedekken met vershoudfolie om hygiënischer en makkelijker sushi te maken.
  • Als de vis niet blijft plakken kun je het geheel met een dun reepje nori vast maken
  • Lees op de pagina over sauzen en bijgerechten wat u het beste kunt serveren bij de sushi.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *